Theorie

Nu heeft PlanGo iets nieuws geïntroduceerd, Theorie in de PlanGo app. Vanaf nu kan je, tegen betaling, een gehele theoriecursus volgen via de PlanGo app. De theorie bestaat uit 200 hoofdstukken lesstof, 100 introductievideo’s, 334 deeltoetsen en CBR oefenexamens. Hoe handig is dat?

Hoe werkt het precies?

1. Examendatum
Alles begint met de examendatum. Je geeft in de app aan wanneer je theorie-examen plaatsvindt. De app geeft aan wat je per week moet doen om de theorie te leren. Ook als het examen nog niet is aangevraagd kan je met de theorie beginnen.

2. Hoofdstukken lezen en filmpjes kijken
De complete theorie-opleiding zit in de app. Je neemt iedere dag een aantal hoofdstukken door met video’s en uitleg. De theoriestof bevalt allemaal korte onderdelen zodat je in een paar minuten een onderdeel kan leren. Onderweg, in een tussenuur of thuis op de bank: overal kan je de theorie leren. Je instructeur kan tevens meekijken hoever je gevorderd bent met je theorie. Hij is dus jouw ‘stok’ achter de deur.

3. Deeltoetsen maken
In een deeltoets check je of je de theorie begrepen hebt en weet toe te passen. In de opleiding zijn er 32 verschillende deeltoetsen met tientallen vragen. Je ziet direct of je antwoord goed is. Bij een fout antwoord krijg je de uitleg nogmaals te zien.

4. Examentraining
Je kan je nog beter voorbereiden op het CBR theorie-examen met de examentraining. Deze examens zijn exact zoals bij het CBR en bestaan uit gevaarherkenning, verkeersregels en verkeersinzicht.

5. Kosten

De kosten voor jou als leerling van mijn rijschool zijn eenmalig €60,—. De gehele theorieopleiding kan je blijven gebruiken totdat je klaar bent met je gehele rijopleiding. Dus ook na het behalen van je theorie-examen, kan je nog steeds in de theorieapp.

Je kan zelf je theorie-examen reserveren bij het Cbr. mijn.cbr.nl of vraag via de rijschool.